Wouter Kuyper – Pers

‘..In het idioom van de West-Europese dansmuziek schreef Kuyper mooie aanstekelijke melodieën. Wie zijn muziek kent, weet dat de werken van Wouter stuk voor stuk uniek zijn…’ (New Folk Sounds)

 

“tous airs melodieux,…simple, sympa, sans prétention,…”
(Le Canardfolk
)

 

‘Het gedurfde trekharmonicaspel en doedelzakspel van Wouter Kuyper staat als een huis.’ (cd-recensie in Diatonisch Nieuwsblad)

 

“…melodisch prikkelend,…vrolijk en weemoedig tegelijk, een heerlijk paradoxale dualiteit,…de muziek verrast en wint in diepgang,…nieuwe folk impuls waarbij ‘droom’ en ‘werkelijkheid’ dansbaar in elkaar overvloeien”
(Mattie Poels, musicframes)

 

‘Wouter Kuyper vormt de spil op de dertien nummers van dit debuutalbum. Hij blinkt uit met zijn sterke spel op trekzak, dan weer lyrisch (Blauwbaardwals, Rondo, Piazolla) dan weer stuwend virtuoos (Dubbele trekzakbourrée, Forumscottish, Marco’s Cercle). Ook zijn sporadischer gedoedel mag er zijn, zoals in het vrolijke Gutmuntpolka en in de uitbundige Skascottish.’ (cd-recensie Lirio door Folkforum)

 

De veteranen van de jongere generatie zou je ze kunnen noemen. …als pure luisterervaring overeind blijft….zeer geschikt om in late avonduren eens rustig in op te gaan..
(New Folk Sounds over “Hanterdroom”)

 

‘Tussendoor in de Folkroddelstent speelde het Nederlandse Lirio ten bal, wat mij betrof een welkome afwisseling. De groep is natuurlijk al lang geen vreemde meer op Vlaamse podia, en brengt rustige en dansbare melodietjes. De doedelzak klonk alsof hij uit outer space kwam..'(concertverslag Dranouter op Folkroddels)