persfoto's

Bandbio

Techische Rider (Duo)

Technische rider quintet

 

 

 

 

 

 

Wouter en de Draak

 

 

            "...steeds komen beide uitstekende   muzikanten tot een mooie symbiose en pakken ze    uit met hun virtuositeit en briljante ideeën.....de meer intimistische momenten met boeiende muzikale dialogen tussen gitaar en trekzak zijn van de bovenste plank..."

– René Warny, Folk magazine, België

 

 

 

 

 

 

Van intieme mazurka tot rockende kost ar c'hoad

 

Joris Alblas (DADGAD-gitaar) en Wouter Kuyper  bezorgen dansers en luisteraars “zo'n fijne kriebel in hun buik” (Folkforum.nl) met hun luisterrijke muziek. De sterke combinatie van trekharmonica en gitaar vormt het vertrekpunt voor hun veelzijdige dansmuziek. Een optreden van Wouter en de Draak dompelt haar publiek in een heel palet aan kleuren; van betoverend intieme mazurka's tot swingende scottisches met alle registers open. In de gelijkwaardige symbiose  van beide instrumenten is een grote rol voor Joris' DADGAD-gitaar weggelegd; misschien is het daarom dat "Iers" nooit heel ver weg ligt in hun sound. Wouters sterke trekzakspel is verfrissend en heeft zijn wortels in de folkmuziek van West-Europa. Hun gezamenlijke voorliefde voor Bretonse muziek hoor je terug in dansen zoals de Gavotte de Montagne, Andro, Hanterdro, Gavotte de l’Aven of een Kost ar c’hoad die naast de gebruikelijke balfolk-ritmes op hun setlist staan.

Stay tuned

 

Wil je op de hoogte blijven like ons dan vooral op onze facebookpagina (hiernaast), en volg ons op de streamingdiensten.

 

 

Avonturen

 

Zo'n beetje alle balfolk-podia in Nederland hebben ze bemand, en als enige band ooit hebben ze twee maal op Cadansa, het enige meerdaagse balfolkfestival van Nederland, gestaan. In februari zijn ze weer de studio in gegaan voor een nieuw avontuur.

 

 

Wat men zoal zegt:

 

Wouter en de Draak bestaat sinds 2014 en bracht in 2017 haar titelloze debuutalbum uit. Uitstekende recensies volgden.

 

                        "...The music is light and airy, beautifully and gently floating like a butterfly in the summer sky. The music has that Flemish Bal Folk magic and provides an extremely enjoyable listening experience..."

– Michael Moll,  folkworld.de.

 

 

                        “....Beide heren zijn virtuoos op hun instrument, en laten ook veel ruimte voor          improvisatie. De onderhoudende composities klinken warm en worden vol overgave gespeeld, zonder op enig moment klinisch te worden. Alblas en Kuyper houden het luchtig en uitdagend, en zoeken vooral naar een warme klank ...Alblas behoort sowieso tot de meest dynamische gitaristen die ons land kent, hij zet een enorm beheerst gitaarspel neer met een sterk gevoel voor frasering. De kalme en gevoelige trekharmonica klinkt sensueel en zelfs dromerig....Kortom, Wouter en de  Draak zet met een sublieme instrumentenbeheersing een heel sterk debuut neer dat zeker ver over de grenzen van de balfolk scene gehoord moet worden.”

-Ron Janssen, New Folk Sounds

 

Iedereen kent de legende van Joris en de Draak, maar Wouter en de Draak is druk bezig haar eigen legende te schrijven.”

– Selena van Hesteren, festivalorganisatie Cadansa en Dennefeest

 

             “Disque du Mois

              ...On se demande une fois de plus comment il est encore possible de trouver de nouveaux airs melodieux, harmonieux et dansable. Mais Bref, c'est chose faite ici, et de manière magistrale...

 -Le Canard Trad (Belgie)