Groepen en projecten

De meest in het oog springende band is zonder twijfel Lirio , een groep die al bijna 15 jaar een bekende verschijning is op menig bal in Nederland en België. Wouter speelt in Lirio samen met Gerdien Smit en Sander van de Schaaf vanaf het begin en soms werden zij geflankeerd door een bassist. Lirio staat voor balfolk in een eigentijds jasje!

 

 

 

Wouter en de Draak is druk bezig om de kern-band te worden. Een nieuw duo samen met DADGAD-gitarist Joris Alblas. Balfolk, maar nu met een grote rol voor de gitaar. Balfolk met een “iers tintje”.

 

 

 

BMB Na zoveel bands waar Wouter trekzak in speelt was het ook weer tijd voor een grote band, met een groot geluid. Doedelzak dus, in BmB! Een 6-koppige band, waarbij Luc Plompen’s zang hand in hand gaat met de doedelzak en trompet van Wouter en Frank van Vliet, op de stevige begeleiding van Niek van Uden, Niki van der Schuren en Sander van der Schaaf.

 

Laroux is een project van zanger Lenny Laroux (bekend van Allez Mama). Laroux brengt Nederlandstalige liedjes in het niemandsland tussen pop, folk en singer-songwriter. In eerste instantie was de band zeven man sterk, toen even een trio geweest met enkel Janos Koolen en Wouter Kuyper. En in 2016 is er een nieuw album uitgekomen met een hele nieuwe bezetting.

 

Tegenwoordig speelt hij ook Solo op bals. Intiem, swingend en uiterst dansbaar.

 

Lirio is ontstaan uit Musicanda, een groep voor middeleeuwer volksvermaak. Deze groep was Wouters eerste band, maar viel na enkele jaren uiteen. De andere muzikanten van toen spelen en zingen nu onder andere in Slag ende Stoot, Sirocco, Datura en het Pauni Trio.

 

Gheselscap Goet ende Fyn is een muziekgroep onder leiding van Robbert van Lint. Zij spelen volks- en oude muziek in verschillende vormen. Sinds het seizoen 98/99 maakt Wouter deel uit van deze groep.

 

De Vliering is een folkrockband (2013) rond zangeres/fluitist Helga Buitelaar. Het geluid varieert van stevige rock tot sierlijke wereldmuziek en onvervalste folk tot een lekkere popsound, met soms een vleugje kleinkunst. Alles in het Nederlands, grote woorden, kleine poëtische tekeningen.

 

 

 

Tjane, de band van Guy Roelofs speelt oud-Nederlands repertoire in een popsetting. Met drums, elektrische bas, snaren, zangeres, fluit en trekzak/doedelzak spelen zij voornamelijk concerten in een luisteromgeving of op festivals. Na een leuke periode ging iedereen weer zijns weegs.

 

Wouter is éen van de muzikanten die hebben meegewerkt aan de CD Galgeveld van wijlen Peter Koene en Arriette Zuidhof. Galgeveld is een CD met enkel oude Nederlandse Balladen.

 

Wouter werkt vaak samen met Lucas Florent als troubadoursduo/-trio.

 

Op Folkwoods 2008 speelde Wouter in de Balfolk BigBand Groef met een groot aantal Nederlandse topmuzikanten.

 

Ook alleen of in andere gelegenheidsformaties in andere settingen (feestjes, openingen, bruiloften, of uitvaartceremonies etc.) is Wouter te boeken.